IBK Osby

Referat: Malmhaug IBF B - IBK Osby

SERIEPREMIÄR! VI BORDE HAFT 1 PINNE

Pboeriod 1
Period ett börjar med ett avvaktande spel från båda lagen. I matchminut fyra är det dags för den första riktiga chansen. Det är Martin Denckert som får bollen vid mittlinjen och driver fram och laddar med skott. Skottet smiter precis utanför stolpen på en skymd en Malmnhaugmålvakt.

I femte matchminut kommer det en halvchans för Malmhaug. En studande boll löper igenom vår backlinje och med flera försök att få iväg bollen, så letar den sig på något sätt bollen sig fram till en Malmhaugspelare som med ryggen mot mål drar till med backhand och bollen ligger bakom Jannerstig i målet. 1-0 till Malmhaug. Surt! - Perioden fortlöper med målchanser för båda lagen men målvakterna håller ner siffrorna. Båda lagen bjuder upp till kamp ute på plan och det är en jämn tillställning denna eftermiddag. Period 1 slutar med 1-0 till Malmhaug.

Period 2
Perioden börjar och vi känner att vi är med i matchen i allra högsta grad. Stundtals är det vi som håller i taktpinnen. Domarna håller en bra nivå och ser till att det hårda och fula spelet uteblir. Bra dialoger med spelare och ledare.

Efter fem minuter in perioden får vi en "riktigt" bra chans. Det är Simon Zerai och Filip Darlin som kommer från mittplan mot en ensam back. Passning från Simon till Filip som avlossar skott. Men en målvakt som vaknat på rätt sida denna dagen räddar och kampen om reducering fortsätter. Två minuter senare. I matchminut sju är det dags för oss igen. Denna gång kommer Simon helt fri och drar skott rätt i bröstet på målvakten. Det är då inte konstigt att det känns riktig frustrande att lite senare åka på ytterligare ett baklängesmål. 2-0. Även detta också ett mål som studsar olyckligt. Denna gång på ben på våra egna spelare in i mål.

Vi känner att det hade nog varit mer rättvist med 1-2 på resulatavlan istället för 2-0. På bänken peppar vi varandra och vi vet att målen kommer bara vi fortsätter med rätt inställning och hårt arbete och att vi gör vårt jobb ute på plan.

Vi kämpar på och chanserna finns där. Det känns riktigt bra. Matchen böljar nu fram och tillbaka.
Malmhaug får in även 3-0. Men detta målet är inget skitmål utan det är en snabb krosspassning där vi inte är med och skytten är klinisk ren i sitt avslut. Vi fortsätter peppa varandra på bänken och samtliga känner, att kan Malmhaug göra tre mål så kan vi. Och målet kommer! - Det är "ungtupparna" i vårt lag som tar tag i det. Kevin Ekstrand krigar till sig bollen på Mamhaugs planhalva. Alvi Wilhelmsson får tag i bollen och passar till Hugo Stjernqvist som trycker in 3-1 mellan benen på målvakten och vi är med i matchen på nytt. Period 2 slutar med 2-1 till Malmhaug.

Period 3
3-1 på resultattavlan och avaktande spel i tredje, då båda lagen vill hålla boll inom sitt egna lag.
(02.28) drabbas Malmhaug av en utvisning och vi får chans att spela PW. Vi gör det riktigt bra och låter bollen göra jobbet. - Mycket riktigt så kommer det är en välförtjänt reduceing till 3-2. Det är Simon som påpassligt tar hand om ett skott som tar sargen bakom målvakten. Simon förvaltar den och trycker in bollen bakom Malmahugs-målvakten med snabbhet och finess. Härligt mål!

I femte matchminuten, så får Simon ytterligare en riktigt bra målchans. Denna gång kommer inget skott som förra gången, utan denna gång så försöker han dra målvakten och lägga in den. Men med extremt långa armar och en tålmodighet utan dess like, så klarar målvakten i Malmhaug av att vänta ut Simon och gör en ruggigt vass räddning. Malmhaug är dock inte ofarliga och vill utöka sin ledning. Hårda skott från forwards kommer från dem. Men med ett riktigt bra försvarspel, så är det inte många skott som går igenom. Andreas Brorsson med sina backkollegor gör ett riktigt bra jobb denna kväll.

Fem minuter kvar i matchen och efter hårt arbete och ett lite för långt byte ute på plan, så vi tappar fokus på en spelare på högerflanken. En krosspassning letar sig i genom vår försvarslinje och skott kommer som Eric Jannerstig inte klarar hålla trots en snabb förflyttnig från vänster till högerstolpe. 4-2 till Malmhaug.

Men vi ger oss inte utan påtalar till varandra att det är 6 minuter kvar av matchen. Trots svett, mjölksyra, så tänker vi absolut inte ge oss. Matchen fortsätter och vi spelar bra och krigar för varandra. Fyra minuter senare kommer ännu en skön reducering från oss. Det är Jimmi Johnsson som drar till direkt efter en passning.
Härligt passningsspel mellan Filip Darlin och Simon, som i sin tur lägger upp den till Jimmi som i sin tu visar ingen barmhärtighet. 4-3 på tavlan och vi riktigt taggade.

I detta läge visar tränare "Manno" det klassiska timeout-tecknet och vi sammanstråla för att göra en sista kraftansamling.
Vi får två chanser. Den första chansen är ett riktigt bra skott från Simon, vars skott går decimetern utanför krysset på en skymd målvakt. I slutet får Avander ett bra skottläge men tyvärr landar skott utanför och vi kommer inte nämre denna kväll.

Slutresultat: Malmhaug - IBK Osby 4-3